Bloggnorge.com // strømeksperten
Start blogg

strømeksperten

De beste tipsene om strøm på nett

Dette må du tenke på når du skal bytte strømleverandør

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 30. april , 2018 kl. 09:05

Ettersom strømmarkedet er preget av sterk konkurranse, kan det være mye penger å spare på å bytte strømleverandør.

Mange vet at det lønner seg å ta en titt på strømavtalen sin med jevne mellomrom, men fortsatt har en av fem nordmenn ikke byttet strømavtale de siste to årene. Dersom du er blant disse, er sannsynligheten stor for at du betaler for mye i strøm.

Å bytte strømleverandør er både enkelt og gratis. I denne artikkelen gir vi deg noen gode tips på veien, slik at du finner en billig strømavtale som passer din husholdning.

 

Hent inn tilbud fra leverandører

Mann med kikkert

For å få en oversikt over hvilke strømavtaler som finnes, kan du enten besøke hjemmesidene til ulike strømleverandører for å sjekke prislistene eller kontakte leverandørene selv og be om et prisoverslag.

I mange tilfeller vil prisoverslaget samsvare med prisene på hjemmesiden, så det kan lønne seg å spesifikt be om et tilbud som er bedre enn den strømavtalen du allerede sitter på. Den store konkurransen på markedet er nemlig til din fordel, og vil i de fleste tilfeller gi deg et bedre tilbud hos en konkurrent.

Samtidig kan det være vanskelig å sammenligne strømpriser, da de styres fra den nordiske strømbørsen Nordpool. Her endres prisene hver time. I tillegg tilbyr de ulike strømleverandørene gjerne et stort utvalg av strømavtaler som kan gjøre det vanskelig å få en fullstendig oversikt.

 

Bruk en sammenligningstjeneste

For å hjelpe deg i jakten på den beste strømavtalen kan du benytte deg av sammenligningstjenester på nettet. Slik sider har en oversikt over flere strømleverandører, slik at det blir enklere å sammenligne de ulike strømavtalene. Husk bare at ikke alle slike aktører er like seriøse, så velg en side med omhu. Gode sider er Forbrukerrådet, Elskling.no og Stromvalget.no. På Forbrukerrådets hjemmesider finner du en oppdatert oversikt over alle strømleverandører.

Fordelen med å bruke en slik side er at du kan velge hvilken avtaleform du ønsker, så vil du få listet opp de billigste alternativene med denne avtaleformen. En av strømselskapene som har ligget på topp på Forbrukerrådets offisielle prisoversikt en god stund er Agva Kraft. Strømselskapet er en ledende aktør innen fornybar energi og tilbyr strøm til lave priser. De har også en egen blogg hvor de deler nyttige sparetips i hverdagen.

 

Velg riktig strømavtale

Strømavtale i boks

Hvilken avtaleform som passer din husholdning avhenger av en rekke faktorer, men først og fremst bør man ta utgangspunkt i egen økonomi. Er du avhengig av en forutsigbar økonomi, eller har du rom for å velge en variabel pris?

Når man skal velge strømavtale, har man som regel tre valg:

  • Spotpris
  • Fastpris
  • Variabel

Statistisk sett lønner det seg med en spotprisavtale. Spotpris, eller markedskraftpris, er den prisen Nordpool setter og denne prisen endres daglig. Nordpool er den nordiske kraftbørsen som alle strømleverandører kjøper strøm fra. Siden 1998 har spotprisavtalene ligget 4,06 øre per kwh under de variable avtalene. De siste fire årene har forskjellen økt til hele 7,09 øre per kwh. Spotprisavtalen til Agva Kraft har lenge ligget på topp av av Forbrukerrådets prisoversikt.

Variabel strømavtale er likevel fortsatt den vanligste avtaleformen i Norge. På samme måte som med spotpris følger strømprisen markedsutviklingen, men endres ikke like ofte. Et siste alternativ er å gå for en fastprisavtale. Denne avtalen er for deg som ønsker forutsigbarhet i økonomien. Med fastpris betaler du en fast sum gjennom hele året.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.